Александар Чотрић, потпредседник СПО и народни посланик у Скупштини Србије разговарао је у Градишци с Даном Малешевићем, министром просвете у културе у Влади Републике Српске.

Чотрић је истакао да је веома важно да просвета, наука, култура, уметност и језик на најчвршћи начин повезују српски народ у Србији и Републици Српској. Чотрић се заложио за стварање јединственог културног подручја, пре свега, кроз заједничко објављивање и размену уџбеника, књига и часописа, играње позоришних представа, филмске копродукције и остале пројекте, који ће допринети вишем степену повезивања и интеграције.

Министар Дане Малешевић је нагласио да постоје велике могућности за унапређење сарадње између РС и Србије у области просвете и културе, на основу споразума о специјалним везама између Српске и Србије и да би у њихову реализацију, поред министарстава, требало још активније укључити парламенте, ресорне скупштинске одборе, као и уметничка удружења и организације.

Министар Малешевић и посланик Чотрић подржали су и похвалили организовање у Градишци Фестивала поезије "Витезово пролеће", на којем су 21. марта, на Светски дан поезије, учествовали истакнути књижевници из Српске и Србије.