У емисији Ново јутро на ТВ Пинк данас је гостовао заменик председника СПО и народни посланик Александар Чотрић.

У дебати са Ратком Крсмановићем, некадашњим генералним секретаром ЈУЛ-а и садашњим чланом председништва СУБНОР, поводом иницијативе за подизање споменика Слободану Милошевићу, Чотрић је истакао да не постоји ни један једини разлог за подизање оваквог споменика јер се споменици подижу личностима који су нечим добрим задужили свој народ, а Милошевић је најнеуспешнији државник Србије и један од криваца за крвави распад Југославије, за практични губитак Косова и политичар који је нанео немерљиву штету и сопственом народу и суседним народима на Балкану.

„Уместо споменика Слободану Милошевићу, требало би подићи споменик његовим жртвама. Страдалима током демонстрација 9. марта 1991. када је Милошевић на своје грађане послао тенкове, оклопне транспортере, дресиране псе... Требало би подићи споменик полицајцу Николићу који је убијен на демонстрацијама 1. јуна 1993,  четворици функционера СПО убијених у атентату на Вука Драшковића на Ибарској магистрали 3. октобра 1999, Славку Ћурувији, Ивану Стамболићу, многим другима који су у току владавине Слободана Милошевића убијени од стране његових ескадрона смрти.“

Заменик председника СПО је подсетио и на скривање Милошевића и његове породице током НАТО интервенције и на истовремене жртве функционера СПО који су тада били чланови градског Штаба за цивилну заштиту.

„Наши чланови нису напуштали земљу, нико није дезертирао, за разлику од неких других“ – закључио је Чотрић.