У Сочију је од 22. до 24. октобра одржан редовни састанак Међународног секретаријата, председавајућих одбора и известилаца Интерпарламентарне скупштине православља (ИСП).

На састанку су учествовали посланици из Србије, Русије, Грчке, Кипра, Јерменије, Бугарске, Јордана, Либана, Палестине, Румуније и Сирије. Народну скупштину Републике Србије представљао је посланик Александар Чотрић, председник сталне делегације у ИСП и известилац Одбора за културу.

На иницијативу посланика Руске Думе и председавајућег Одбора за међународну политику Константина Затулина у Уметничком музеју у Сочију приређена је изложба графика са темом: „Атос - Света гора“.

Учесници састанка присуствовали су свечаном отварању изложбе која је претходно била представљена у Руској државној Думи, Грчком парламенту, Византијском музеју у Солуну и Европском парламенту. Изложба је привукла велико интересовање грађана, свештенства Руске православне цркве, као и представника културног и јавног живота у Сочију.

После отварања изложбе чланови ИСП присуствовали су служби у храму Светог Михаила у Сочију.

На састанку ИСП разматрана је 24. Генерална скупштина која је јуна ове године одржана у Риму, анализирани су контакти представника ИСП са парламентима широм света и разговарано је о ситуацији на Блиском истоку.

У Бејруту је за март 2018. године заказано одржавање међународне конференције о мирном суживоту хришћана и муслимана, као и изложба уметничких графика.

Интересовање је изазвала дискусија о главној теми - 25. годишњици ИСП и Генералној скупштини која ће бити одржана у Атини крајем јуна 2018.

Гувернер регије Краснодар Вењамин Кондратијев обратио се учесницима састанка ИСП, чији су представници имали састанак и са градоначелником Сочија Анатолијем Пачомовим и председником Градског већа Виктором Филоновим.

Поред тога, чланови ИСП имали су прилику да посете Олимпијски парк у Красној Пољани.