Општински одбор СПО Ариље обележио је 16. марта двадесет пету годишњицу оснивања. На скупу у сали биоскопа, која је била испуњена до последњег места, говорили су Бранко Вукајловић, председник ОО СПО Ариље и заменик председника општине и Александар Чотрић, потпредседник СПО и народни посланик у Скупштини Србије.

Свечаној академији присуствовао је и председник општине Ариље Зоран Тодоровић, члан Српске напредне странке. Међу угледним гостима били су и Драган Јараковић, члан Председништва СПО из Ужица и Петар Ристовић (СПО), заменик председника Скупштине града Ужице. Међу присутнима били су и сви претходни председници СПО у Ариљу и чланови СПО из Ивањице, Пожеге, Косјерића, Ужица и других градова, а приказане фотографије подсетиле су на славну прошлост СПО, који је одлучујуће допринео рушењу режима Слободана Милошевића и при томе поднео велике жртве.

Вукајловић и Чотрић истакли су у својим обраћањима огроман допринос СПО демократским променама у Србији и поручили су да ће странка најодлучније наставити да се бори за што бржи улазак Србије у Европску унију, Србију без криминала, национално помирење, осуду злочина комунистичког тоталитарног режима, отварање досијеа служби безбедности, обнову монархије, регионализацију и децентрализацију Србије, развој српског села, демографску обнову и чување традиционалних породичних вредности.

У наставку академије Александар Чотрић је представио трилогију анегдота о Вуку Драшковићу.