У седишту Српског покрета обнове 28. децембра одржана је конститутутивна седница Савета СПО, којој су присуствовали потпредседник Странке Александар Чотрић, председник Извршног одбора Немања Старовић, председник Градског одбора СПО Београд Авро Осмајлић и председници Савета, који су недавно формирани одлуком Извршног одбора.

На седници су били присутни Никола Поповић, председник Савета за етику и хришћанске вредности; Небојша Папић, председник Пословног клуба; Петар Миладиновић, председник Савета за енергетику и заштиту човекове околине; Живојин Митровић, председник Савета за правна питања и државну управу; др Нада Косановић, председница Савета за пољопривреду; Јелена Вукелић, председница Савета за културу, Предраг Савић; председник Савета за локалну самоуправу и комуналне делатности; Мирко Шуман, председник Савета за спорт и Драган Нинковић, председник Савета за саобраћај и инфраструктуру.

Поздрављајући председнике Савета у име председника СПО Вука Драшковића и честитајући им избор, Александар Чотрић и Немања Старовић истакли су да ће рад Савета бити фокусиран на интензивирање страначког живота, учешће у изради програмских докумената Странке, предлагање решења за питања националне и државне политике, сарадњу са посланицима СПО у Скупштини Србије, координисање активности локалних ресорних савета, представљање у јавности ставова СПО и предлагање кадровских решења.

Савети ће у наредних месец дана, у блиској сарадњи са Извршним одбором СПО, допунити састав чланства, усвојити пословнике, израдити оквирне програме, као и агенду рада за 2015. годину.