Председништво Српског покрета обнове, под председавањем председника Вука Драшковића, одржало је седницу у проширеном саставу, којој су присуствовали и председници Окружних одбора Странке.

Одлучено је да Седми сабор Српског покрета обнове буде одржан половином идуће године и формиран је Организациони одбор за његову припрему и одржавање, у чији састав су ушли потпредседници, генерални секретар и директор Странке.

Организациони одбор израдиће правовремено упутства за све страначке одборе у вези с одржавањем изборних скупштина и начинима кандидовања за предстојећи најзначајнији страначки скуп.

За члана Председништва СПО изабрана је народна посланица и председница СПО Косјерић др Љиљана Косорић.

Чланови Председништва СПО и председници Окружних одбора разматрали су ситуацију у земљи и иностранству и закључили су да наша земља у сложеним међународним околностима мора да истраје на јасном европском опредељењу.

СПО сматра да је потреба Србије да има пријатеље у целом свету, а да је приоритет усклађивање уставног и правног система Србије са Европском унијом и приближавање њеним ставовима у међународној политици, јер је то, пре свега, најдубљи интерес наше земље и нашег народа.

Председништво је усвојило информацију о учешћу странке, у коалицији са СНС, на локалним изборима 28. децембра у Мионици и Лучанима, где се очекује победа заједничке изборне листе.