У Сомбору је 17. децембра одржано књижевно вече на којем је представљена књига анегдота о Вуку Драшковићу "Вук у причи".

О књизи су у Градској библиотеци "Карло Бијелицки" говорили аутор Александар Чотрић и рецензент књиге Јелена Вукелић, која је, истакла да се у књизи налази више од 250 анегдота.

- Случај политичара и њихове заступљености у анегдотама јесте помало компликован, јер иако смо сигурни да су многи политичари били или јесу интересантне и духовите личности, опет је њихова присутност у анегдотама занемарљива, јер су по природи посла суздржани, или пак зазиру од могућности да их јавност окарактерише као смешне - нагласила је Јелена Вукелић.

- Међутим, податак да је ово трећа књига у којој је господин Драшковић главни јунак, говори нам да наведено не важи за праве великане и политичаре. Тако су у прошлости постојали Линколн, Черчил, или код нас Никола Пашић и кнеза Милош о којима можемо да читамо на овај начин, а данас, и то захваљујући стрпљивом прикупљању и ревносном записивању господина Чотрића, пред нама су анегдоте о Вуку Драшковићу", указала је Вукелићева.

Обраћајући се публици у сомборској градској библиотеци, рецензенткиња је казала да се читајући анегдоте из књиге, много тога може научити, неких догађаја се подсетити, али најважније је да ће читаоци добити прилику да оно што су до тада сазнавали путем медија, могу да сагледају и на један другачији начин.

- У књизи  су обухваћене теме које су нека врста преплитања објективне стране политике, са субјективном страном једног политичара. Искрено и без улепшавања, Чотрић нам приповеда о ситуацијама кроз које публику упознаје са Вуком на један непосреднији и интимнији начин. Анегдоте су поређане по два критеријума, хронолошком и тематском, који се често преплићу, те књигу можете читати и као повезану целину, али и фрагментарно. Вук, већ годинама бира пут истине, а ту истину и њено разоткривање преноси и на сферу политике, што је код нас често утопистичка мисао. Ова књига је, стога, намењена свима који желе да се темељније , али и са једне мање помињане стране упознају са Вуком Драшковићем. Вуком човеком, Вуком писцем, Вуком политичарем - рекла је на сомборској промоцији Јелена Вукелић.

Аутор књиге Александар Чотрић је прочитао неколико анегдота из књиге "Вук у причи", које је сомборска публика веома топло и срдачно прихватила и поздравила.

Промоцији су, поред осталих, присуствовали бројни чланови сомборског СПО, међу којима и функционери градске власти и челници Странке у овом граду Никола Пајић, Владимир Живановић, Немања Сарач и др Вида Гојковић.