"Планирано је да се путни правац од Мионице до Равне горе, дужине 27 километара, оспособи за саобраћај и да може адекватно да се обавља рад зимске службе у предстојећем периоду", наводи се у одговору директора Јавног предузећа "Путеви Србије" Зорана Дробњака, на посланичко питање Александра Чотрића (СПО), који се интересовао на седници Скупштине Србије - "зашто се не одржава пут до Равне горе, који је веома оштећен услед проласка камиона и недавних обилних падавина?"

"Планираћемо да за следећу, 2015. годину доведемо тај пут у нормално стање, у складу са одобреним финансијским средствима, односно по усвајању Програма пословања за 2015. годину. На том путу постоји каменолом. Проблем прави такозвани тешки саобраћај - шлепери, којима би требало забранити пролазак и дозволити саобраћај возилима само до 15 тона тежине", наводи се у одговору директора "Путева Србије", на питање народног посланика Александра Чотрића.

Посланик Чотрић подсетио је народне посланике и јавност Србије да је на Равној гори изграђен споменички комплекс у част Равногорског покрета који је први у окупираној Европи подигао устанак против нацистичке окупације у Другом светском рату, те да се дуж пута налази и село Струганик, у којем је рођен војвода Живојин Мишић и у којем се налази његова спомен-кућа.