У Лелићу код Ваљева 21. септембра сахрањен је Александар Ранковић, оснивач и директор издавачке куће "Александрија".

Ранковић је изненада преминуо у Београду, 19. септембра у 41. години, а иза себе је оставио супругу и малолетне сина и кћерку.

Александар Ранковић је уз оца, свештеника Љубомира, радио у часопису, издавачкој кући и радио станици "Глас цркве", а последњих година је објавио велики број капиталних дела српске и светске књижевности, духовности и науке.

Опело је предводио владика шабачки господин Лаврентије, уз саслужење великог броја свештеника шабачке и ваљевске епархије. Саучешће породици изјавио је Његова светост патријарх српски господин Иринеј, а породици Ранковић лично је речи утехе изарзио владика ваљевски господин Милутин.

Опроштајни говор у порти манастира у Лелићу одржао је књижевник и председник СПО Вук Драшковић, који је истакао да је "Александар као први човек 'Александрије' заслужан за објављивање књига Исидоре Секулић, Михаила Пупина, Лазе Лазаревића, Иве Андрића, Милоша Црњанског, Јована Дучића, владике Николаја Велимировића, Фјодора Михаиловича Достојевског, Лава Николајевича Толстоја и да ће сећање на њега живети све док се ове књиге буду читале".

Последњем опроштају присуствовали су директорка "Српске речи" Даница Драшковић и други представници СПО: потпредседници и народни посланици Александар Чотрић и Александар Југовић, члан Председништва Авро Осмајлић, директор СПО Александар Цветковић, технички секретар Драган Мацанковић, функционери СПО др Предраг Тојић и Веселин Осмајлић.

На сахрани прераног преминулог Александра Ранковића били су чланови породице, родбина, пријатељи, као и личности из јавног живота Србије: глумац и редитељ Радош Бајић, фудбалски тренер Горан Стевановић, новинар Студија Б Александар Гајшек, књижевник Милан Комненић и други.