Посланици Скупштине Србије данас су, 4. септембра, у дану за постављање питања влади, изразили незадовољство због тога што од министарстава не добијају у прописаним роковима одговоре на постављена питања, а председница парламента најавила је да ће уложити свој ауторитет и подсетити министре на ту обавезу.

Посланик Српског покрета обнове Александар Чотрић је од Министарства одбране затражио информације о стратегији стамбеног збрињавања активних и пензионисаних припадника војске, као и информације о планираним војним вежбама. Чотрић је истакао да у систему одбране постоји 19.322 захтева за решавање стамбеног питања.

Чотрић је затражио одговор - да ли има још локација, поред насеља Степа Степановић у Београду, где је додела станова при крају, на којима могу да се граде станови у договору између Министарства одбране и Грађевинске дирекције Србије, односно локалних самоуправа?

Чотрић је питао и да ли Министарство одбране планира нове војне вежбе, попут здружене војне вежбе "Раваница 2014", која је одржана у јуну ове године на полигону Пасуљанске ливаде код Ћуприје, која је оцењена успешном и која је била највећа таква вежба још од 1989. године?

По завршетку постављања посланичких питања, Скупштина Србије је започела седницу на чијем дневном реду је 25 законских решења, међу којима су измене закона о високом образовању и четири закона која се односе на рад државних службеника.