Народни посланик СПО и шеф делегације Скупштине Србије у Интерпарламентарној скупштини православља Александар Чотрић разговарао је са протјерејем Виталијем Тарасјевим, старешином Подворја Руске православне цркве у Београду.

Разговор се односио на сарадњу и размену информација делегације Скупштине Србије у ИСП и представништва Московског патријархата.

Свештеник Тарасјев, који је и старешина руског храма Свете Тројице у Београду упознао је посланика Чотрића са пастирским радом и деловањем на очувању културно-историјских споменика у Београду који су везани за руско присуство у нашој земљи, као што је Руски Некропољ на Новом гробљу.

Посланик Чотрић информисао је протојереја Тарасјева са закључцима 21. Годишњег заседања Интерпарламентарне скупштине православља које је крајем јуна одржано у Москви, у организацији Државне думе Руске Федерације,а уз присуство посланика из 27 парламената са четири континента.

Александар Чотрић је на овом Заседању изабран за председника Комисије за културу и члана Комисије за међународну сарадњу.