Делегација Народне скупштине Републике Србије учествовала је на 21. Генералној скупштини Интерпарламентарне скупштине православља (ИСП) у Москви, од 26. до 30. јуна 2014. године.

На заседању Интерпарламентарне скупштине православља у Москви учестовале су делегације из преко двадесет пет држава света, а главна тема дебате била је: „Парламентарна демократија - хришћанство–православље: вредности и значења".

Током Генералне скупштине одржани су и избори за органе Интерпарламентарне скупштине православља, а шеф сталне делегације Народне скупштине Републике Србије у Интерпарламентарној скупштине православља, Александар Чотрић (СПО) изабран је за председника Одбора за културу ИСП.

Током заседања Интерпарламентарне скупштине православља у Москви потписана је Декларација министара културе од стране представника министарстава културе Руске Федерације, Грчке, Кипра и Јерменије. Декларација позива на поштовање принципа толеранције, различитости и солидарности у циљу јачања демократије, узајамног разумевања и зближавања народа.

Стална делегација Народне скупштине Републике Србије у ИСП имала је запажен наступ у Москви и остварила је важне билатералне контакте.
У саставу делегације били су Александар Чотрић, шеф сталне делегације Народне скупштине Републике Србије у ИСП и проф. др Милета Поскурица, члан сталне делегације Народне скупштине Републике Србије у ИСП.