Потпредседник СПО и посланик у Скупштини Србије Александар Чотрић и директор СПО Александар Цветковић разговарали су 21. јуна у Темишвару са сенатором румунског парламента проф. др Бен-Они Арделеаном.

Сенатор Аределеан представља у парламенту Тимишки округ, члан је Либерално-националне партије Румуније (ПНЛ), секретар је спољнополитичког одбора у Сенату и председник је посланичке групе пријатељства са Србијом.

Разговор представника СПО с румунским колегом односио се на унапређење сарадње две суседне земље у области привреде, саобраћаја, трговине и туризма, израду заједничких пројеката за добијање средстава из фондова ЕУ, успостављање чвршћих и редовнијих контаката између два парламента и посебно у оквиру тога на активности посланичких група пријатељства са Србијом и Румунијом.

Разговарало се и о подршци Румуније европским интеграцијама Србије, размени искустава о процесу транзиције и приватизације и о повезивању у области културе, науке и образовања.

Чотрић и Цветковић упутили су позив сенатору Арделеану да током јула посети Београд и Српски покрет обнове, што је он са задовољством прихватио.

У разговору који је вођен у Темишвару, у седишту ПНЛ-а, једне од странака владјуће коалиције, учествовали су и српски посланик у румунском парламенту Славомир Гвозденовић и генерални конзул Србије у Темишвару Лазар Манојловић.