Посланици Скупштине Србије завршили су 17. јуна обједињену расправу о потврђивању три кредита укупне вредности око 274 милиона евра за рехабилтацију путева, сложивши се да су путеви у земљи у лошем стању и да је неопходно обновити путну мрежу.

Парламентарци су такође једногласни у оцени да је неопходно повећати безбедност у саобраћају.

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић рекла је током расправе да осим изградње моста Земун-Борча, сви пројекти изградње путне инфраструктуре касне.

Посланик СПО Александар Чотрић рекао је у скупштинског расправи да је "од 2008. године у Србији изграђено око 200 километара путева, али свега 50 километара аутопута. Када се то подели са бројем година у мандату претходне власти, долази се до закључка да се годишње градило мање од 10 километара аутопута".

"Да парадокс буде већи", указао је Чотрић, "недостатак новца није био разлог што Србија и данас нема завршен аутопут на коридору 10, јер су предузећима „Железнице Србије“, „Коридори Србије“ и „Путеви Србије“, одобрени кредити у вредности од милијарду и по евра."

"Од тог износа до сада је искоришћено нешто мање од 300 милиона, а на део неповучених средстава банкама кредиторима Србија плаћа пенале у износу од неколико милиона евра", нагласио је посланик Чотрић.