Тужилаштво за организовани криминал подигло је оптужницу против осумњичених за убиство новинара и власника листа "Дневни телеграф" Славка Ћурувије 11. априла 1999. године, сазнаје Танјуг.

За сад није познато ко је на тој оптужници, али истрага је вођена против тадашњег начелник Ресора ДБ Радомира Марковића, начелника београдског центра ДБ-а Милана Радоњића, и припадника ДБ-а Ратка Ромића и Мирослава Курака.

Очекује се званично саопштење из Тужилаштва за организовани криминал.

Радоњић и Ромић су у притвору, Марковић је у затвору у Пожаревцу на издржавању казне затвора од 40 година, а Курак није доступан правосудним органима и за њим је расписана међународна потерница.

Кључни сведок у овој истрази након чијег исказа су ухапшени опртужени 13. јануара ове године је некадашњи припадник ДБ, односно комаднант јединице за специјалне операције Милорад Улемек Легија.

Улемек је на своју иницијативу, безусловно, 8. јануара дао исказ тужилаштву у ком је детаљно испричао своја сазнања о тој ликвидацији.

Ћурувија је убијен на Ускрс, 11. априла 1999, током НАТО бомбардовања СР Југославије.

Убиство је извршено око 17 часова у Београду, у Светогорској улици (у то време Иве Лоле Рибара), у пролазу испред броја 35, где су се налазиле просторије маркетинг службе Дневног телеграфа, а на четвртом спрату и стан у коме је Ћурувија живео.

Убице су у Ћурувију испалиле 17 метака, а затим га „овериле" и једним пуцњем у главу.

Са њим је тада била његова невенчана супруга, историчарка Бранка Прпа, која је сведочила у истрази током које је саслушано више десетина сведока.

У време убиства Ћурувије на власти у Србији је била коалиција СПС, ЈУЛ и СРС.

Радомир Марковић је ухапшен у фебруару 2001. Осуђен је на максималну затворску казну од 40 година због убиства Ивана Стамболића 25. августа 2000. године и четворице чланова СПО у атентату на вођу СПО - Вука Драшковића на Ибарској магистрали, 3. октобра 1999.

Радоњићу и Ромићу суди се у Вишем суду у Београдуи за помагање у покушају убиства Драшковића у Будви 2000. године.

Првостепено су били осуђени на осам и седам година затвора, али је та пресуда укинута и у току је поновљено суђење.