Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону др Јанко Веселиновић и члан Одбора Александар Чотрић примили су у среду, 4. јуна 2014. године Николу Тодоровића, члана Скупштине дијаспоре из Словеније и Милену Анђелић Ђукић, професорку на Љубљанском универзитету, који су у име Савеза српских друштава Словеније допремили камион прикупљене помоћи угроженим подручјима од поплава у Србији.


То је четврта по реду испорука и по њиховим речима следећа помоћ биће намењена опремању једне школе или вртића у Обреновцу.

Никола Тодоровић и Милена Анђелић Ђукић су истакли да је Савез српских друштава Словеније у организацији прикупљања и допремања помоћи имао пуну подршку какоАмбасаде Србије у Љубљани, тако и Српске православне цркве, АКУД „Коло“, словеначких власти, Црвеног крста и свих људи добре воље, који су у таквим тренуцима показали несебичну солидарност и хуманост.

Тодоровић и Анђелић Ђукић су искористили прилику и да још једном подсете на питање статуса Срба у Словенији, јер Срби, иако су друга по бројности национална заједница, још увек нису добили статус националне мањине у Словенији.