Промотивни извршни одбор Српског покрета обнове одржао је, под председавањем председника Драгана Влатковића, четврту седницу 21. априла године у седишту СПО у Београду.


Седници су присуствовали сви позвани чланови ПИО из свих делова Србије, а у раду су учествовали и потпредседници СПО Александар Чотрић и Александар Југовић и председник Извршног одбора СПО Немања Старовић.
Високи страначки функционери честитали су члановима ПИО СПО на преданом, истрајном и одговорном раду на промовисању ставова и одлука СПО у домаћој и страној јавности путем средстава јавног обавештавања, посебно на порталима, сајтовима и друштвеним мрежама. Они су истакли значајан допринос ПИО СПО успеху који је СПО у оквиру коалиције са СНС остварио на мартовским парламентарним изборима.


- Ви сте постали један од најзначјних стубова на којима СПО темељи своје деловање - истакао је Александар Чотрић, потпредседник СПО.


Потпредседник Странке Александар Југовић поручио је да је ПИО СПО један од најактивнијих и најбоље организованих делова Странке и да је рад чланова ПИО веома запажен у јавности Србије.


Чланови ПИО СПО разматрали су досадашње деловање и предстојеће активности и усвојили су закључке који се односе на још бољу координацију и сарадњу, како међусобно, тако и са функцонерима странке, што би требало да се оствари редовнијим и потпунијим информисањем чланова ПИО о одлукама страначких органа.


Усвојени су и закључци о организовању наградних конкурса, додељивања признања, такмичења у знању и спортским дисциплинама, студијских посета, стручних путовања, обележавање значајних датума и друге манифестације и догађаје, као и о наставку рада Едукативног центра у оквиру Тренинг центра, формирању новог чета ПИО, интензивирања деловања чланова Центра за коментарисање и вишег степена дисциплине у заступању усвојених одлука.
ПИО СПО је одлучио да се за заменика председника ПИО СПО именује Дарко Симоновић из Крушевца.