Српски покрет обнове је обележио 24. годишњицу оснивања. Свечаности у просторијама Странке присуствовали су потпредседник СПО Александар Чотрић, председник ИО СПО Немања Старовић, члан Главног одбора проф. др Војислав Вукчевић, директор СПО Александар Цветковић, председник Омладине СПО Авро Осмајлић, технички секретар Драган Мацанковић, председник Златиборског окружног одбора Миломир Цветковић Ито, члан ИО СПО Милош Парандиловић и други функционери и чланови.

Потпредседник СПО Александар Чотрић рекао је да посебно поносан на реченицу из оснивачког документа Странке да "српски народ своју срећу и своје право никада неће и не сме градити на несрећи и неправу било којег другог народа".

Чотрић је подсетио да је Странка формирана у улици Кнеза Милоша, да је јавности представљена код споменика Кнезу Михаилу, да је седиште СПО у Кнез Михаиловој улици и да је у просторијама СПО кнез Милан 1882. године крунисан за српског краља, првог после Косовске битке.

"То није случајно и говори о духовној и историјској вези СПО са краљевском династијом Обреновића која је заслужна за ослобођење Србије, тероторијално проширење, њену независност, модернизацију, европеизацију и сарадњу са Западом. Вук је често говорио - као Карађорђе не можемо, као Милош морамо. Зато смо увек националне и државне интересе постављали испред страначких, борили се за реално и политику доживљавали као вештину могућег", истакао је Чотрић.

Он је додао да је СПО захваљујући младим људима у његовим редовима за сваки рођендан све млађи.

"Сви ми који смо у СПО имамо два рођендана - свој лични и 14. март када је рођен СПО" - навео је Чотрић.

"СПО ће увек бити велика странка због великих идеја за које се бори и због величине и значаја људи који га чине!" - поручио је потпредседник СПО.

У част 24. рођендана СПО гостима је послужена пригодна рођенданска торта, а прво парче је исекао доајен СПО проф. др Војислав Вукчевић, који је током свог ангажовања у СПО био генерални секретар, члан Председништва и министар у две Владе Србије.