Пресуда за тај случај убиства и државног тероризма над слободом медија и мишљења је одавно донета а сада објављена јер су избори завршени, оценила је у изјави за Данас Даница Драшковић, директорка издавачке куће „Српска реч“ и супруга лидера СПО Вука Драшковића.

Наглашава да је ово резултат „системског рада радника службе из времена убијања који данас, ослобађају уз помоћ власти и судија из службе, убице, своје другове, тако да ниједан радник службе није осуђен ни за једно државно убиство иако су у свим сви учествовали.

Веће државног терора и данас ради у вили службе безбедности и ту су сви, указује Драшковић, од „Бранка Црног до мајора Филиповића који се безбедно вратио из Кине ,без иједне оптужбе за убиства новинара, политичара, судија, док је шефовао над јединицом за специјалне операције и Легијом“.

Наша саговорница истиче да им помаже и заштита и равнодушност власти и јавности над несрећом породица убијених и њихове деце, па се, закључује Драшковић, „можемо надати наставку терора и убијања јер нема ни казне ни побуне“.

Да подсетимо, Апелациони суд у Београду објавио је пресуду донету пре скоро десет месеци по којој су окривљени за убиство Славка Ћурувије – Радомир Марковић, Милан Радоњић, Мирослав Курак и Ратко Ромића и ослобођени кривице.

Суд је, усвајањем жалби одбране и делимичним усвајањем жалбе Тужилаштва, преиначило првостепену пресуду и окривљеног Марковића ослободило од оптужбе да је извршио кривично дело тешко убиство у подстрекавању, а окривљене Милана Радоњића, Мирослава Курака и Ратка Ромића да су, као саизвршиоци, извршили кривично дело тешко убиство из члана.