Председник СПО Вук Драшковић поручио је данас да је Србија коначно кренула напред и да је отпочела борба против оних којима је Србија служила као средство за њихово богаћење и којима је свака несрећа земље била темељ за њихову сваку и политицку и материјалну срећу.

„Причајте са комшијама, није време за пароле, озбиљно је, много је озбиљно, јер много је оних који хоће да у Србији заиграју два кола - једно босанско, друго украјинско. То се не сме догодити“, рекао је на предизборном скупу СНС у Новом Саду Драшковић, чија се странка налази на изборној листи коју предводе напредњаци.

Он је указао да је Србија почетком преговора са ЕУ коначно кренула ка породици данас најбогатијих, социјално најправеднијих и правно најуређенијих држава у свету.

Он је истакао да је почела и борба на разоткривању злочина, „почињених од стране државне безбедности и шефа државе ‘90-их година и специјалне јединице те службе зване ЈСО“.

„Мислим да нећемо дуго чекати када ће се у то осињено гнездо српске несреће и срамоте и криминала загребати до краја и када ће се пред Србијом отворити најстраснија књига злочина и пљачке на чијим корицама је и даље ознака тајне и зове се тајни досијеи“, рекао је Драшковић.

„Точак наших државних кола напокон је извучен из блата, али је и даље на ивици рупе и нису минуле опасности да се точак врати уназад. На овим изборима сви који желе да се Србија врати уназад учиниће све да не победи листа са овим програмом“, рекао је Драшковић.

Његов говор је повремено био праћен звиждуцима, на шта је Драшковић рекао: „Ајде, мало, извичите се под тим црвеним заставама“.