Делегација Српског покрета обнове, коју су, поред осталих, чинили Жељко Радошевић, државни секретар у Министарству пољопривреде, Авро Осмајлић, председник ГО Београд и Извршног одбора СПО, и Александар Цветковић, директор странке, положила је данас венце на местима где су 9. марта 1991. током демонстрација убијени ученик Бранивоје Милиновић и полицајац Недељко Косовић, као и на Тргу републике где су одржане демонстрације.

Тога дана, пре 30 година, у Београду су одржане велике демонстрације које је организовао Српски покрет обнове, са захтевом ослобађања ТВ Београд, ТВ Бастиље, највеће пропагандне фабрике лажи и мржње режима Слободана Милошевића, који је припремао крвави рат у Југославији.

Захтевана је оставка челних људи ТВ Бастиље, слобода свих медија, окретање државе ка Европској заједници и заустављање ратне машинерије.

Међутим, режим Слободана Милошевића, њему потчињених МУП-а Србије и комунистичких генерала ЈНА, послао је на сто хиљада мирних демонстраната полицију из целе Србије, оклопне транспортере, водене топове, гумене и бојеве метке, бојне отрове, коњицу, дресиране псе и тенкове.

Специјалне јединице МУП-а у згради Скупштине Србије ухапсиле су Вука Драшковића.

СПО наставља, тада започету битку, за Србију у евроатлантским интеграцијама, како би се наша земља што пре нашла у друштву огромне већине бивших југословенских и бивших источноевропских комунистичких држава које су чланице Европске уније и део заједничког система колективне безбедности.