Гостујући у емисији Радио Београда "Речено и прећутано" народни посланик СПО Александар Чотрић рекао је да је Равногорски покрет био легитимна, вишенационална, непартијска, патриотска, антифашистичка, ројалистичка, антикомунистичка и ослободилачка војска.

На другој страни, указао је Чотрић, био је партизански покрет на чијем челу је била страна бољшевичка агентура која је изазвала братоубилачки рат под видом социјалистичке револуције. Чотрић је указао на злочине које је наређивао врх Комунистичке партије Југославије, а који су се испољили у "Лијевим скретањима" 1943. у Црној Гори и "Црвеном терору" од септембра 1944. године у Србији.

Комунисти су убијали и прогањали грађанску елиту, свештенике, сељаке., интелектуалце... Пљачкали су им имовину, затварили су их и прогонили у иностранство. Чотрић је нагласио да су "комунисти увели диктатуру укидањем монархије и плуаризма и грубим кршењем свих основних људских права, као што су права на слободу мишљења, изражавања, вероисповести, окупљања и политичког деловања". Посланик СПО је цитирао британског официра Мајкла Лиза који је утврдио да су комунисти убили око 350 хиљада људи у Југославији.