Заменик председника Српског покрета обнове Александар Чотрић каже за "Данас" да је Љубисав Ђокић, познатији као Џо Багериста, који је Петог октобра извео грађевинску машину испред Скупштине и РТС-а, био његов добар пријатељ. Он наводи да се Ђокић страшно љутио што су му сви говорили да је у питању багер, јер је то заправо био утоваривач.

– Он је заиста био у животној опасности, с обзиром на то да је полиција испред телевизије, како смо је ми назвали „ТВ Бастиља“, Петог октобра пуцала на њега. На стаклу тог његовог возила, грађевинске машине, биле су рупе од метака. Он је после био издат, одбачен од људи којима је помогао да дођу на власт Петог октобра, није имао од чега да живи, још су му неке силне казне наплаћивали – каже Чотрић и додаје да „револуција једе своју децу“, те да је Џо Багериста био жртва, а да су дошли на власт неки који су у то веме били у иностранству.

Чотрић наводи да је чак и лично писао писмо аукцијској кући Сотби, да ли су заинтересовани да откупе тај утоваривач као неки раритет и експонат који има историјску вредност. Он одговара и на питање како коментарише грађевинску машину која се пред грађанима у Шапцу појавила у суботу.

– Мислим да је непотребно дизати тензије и увлачити у сукобе те машине које могу да буду врло опасне, да повреде свакога ко се нађе у њиховој близини. Мислим да се тај човек који је возио ту грађевинску машину ту затекао случајно и да је он имао неки посао, да је морао да стигне и да је возио полако, да није желео икога да повреди. По мени, ја то тако видим, па нека ме нападају и критикују, он је био жртва, он је нападнут од оних који су ту блокирали. Ја сам био припадник опозиције, али ми када смо организовали протесте, нисмо спречавали људе да путују, да стигну тамо где су намерили, поготово ако неко иде на посао, на аеродром, у болницу, ако неко вози децу… – наглашава Чотрић.

Он додаје да је против блокада и таквог начина политичке борбе, те да је за то да се учествује на изборима. Чотрић сматра да је легитимно да људи шетају али да, као и свуда у свету, ако неко жели у САД, у Вашингтону да организује протесте, неће му нико дозволити да блокира улицу.

– Да сумирам: грађевинским машинама је место на градилиштима, на путевима, у тунелима. Они који су у Шапцу блокирали ту машину, она је кренула негде да ради, а они имају своје политичке циљеве, који јесу легитимни, али средства која се користе нису легитимна – завршава Чотрић у изјави за "Данас".