Искуство Израела, као глобалног лидера на пољу стартапа, Србији може бити од велике користи и на тај начин се значајно може унапредити сарадња двеју земаља, закључено је на састанку народног посланика Српског покрета обнове Милана Урошевића са амбасадором ове земље у Србији Јахелом Виланом.

Урошевић је са амбасадором Израела у Србији разговарао о бројним темама и могућностима за унапређење сарадње наше две земље, са посебним акцентом на промоцији предузетништва и стартап бизниса у Крагујевцу.

Према Урошевићевом мишљењу, искуство Израела, као глобалног лидера на пољу стартапа, нам може бити од велике користи.

Током разговора њих двојица су се дотакли и, у овом моменту незаобилазне теме, пандемије COVID -19  вируса и вакцинације.

“Израел је у овом моменту светски лидер у броју вакцинисаних и ревакцинисаних. Готово комплетна популација старија од 16 година већ је примила барем једну дозу вакцине против вируса COVID-19. Мере које су биле на снази се попуштају и живот се полако враћа у нормалу, а број оболелих је у драстичном паду. Све то показује да су вакцине изузетно ефикасне”, рекао је Вилан Урошевићу преносећи му искуства Израела.

Урошевић је додао да Србија у погледу вакцинације, такође, ради одличан посао.

“Нашим грађанима доступне су четири вакцине и користим ову прилику да грађане позовем да се пријаве за неку од доступних, како бисмо се што пре, по угледу на Израел, вратили нормалном животу без рестриктивних мера”, изјавио је Урошевић.

Народни посланик Српског покрета обнове се на крају разговора захвалио амбасадору Вилану на на срдачности и пријатељском односу према Србији и српском народу.