Делегација младих чланова Српског покрета обнове положила је данас венце на местима где су 9. марта 1991. током демонстрација убијени ученик Бранивоје Милиновић и полицајац Недељко Косовић. Заменик председника СПО Александар Чотрић предводио је делегацију странке која је венац положила на Тргу републике где су одржане демонстрације.

Тога дана, пре 30 година, у Београду су одржане велике демонстрације које је организовао Српски покрет обнове, са захтевом ослобађања ТВ Београд, ТВ Бастиље, највеће пропагандне фабрике лажи и мржње режима Слободана Милошевића, који је припремао крвави рат у Југославији.
 
Захтевана је оставка челних људи ТВ Бастиље, слобода свих медија, окретање државе ка Европској заједници и заустављање ратне машинерије.
 
Међутим, режим Слободана Милошевића, њему потчињених МУП-а Србије и комунистичких генерала ЈНА, послао је на сто хиљада мирних демонстраната полицију из целе Србије, оклопне транспортере, водене топове, гумене и бојеве метке, бојне отрове, коњицу, дресиране псе и тенкове.
 
Специјалне јединице МУП-а у згради Скупштине Србије ухапсиле су Вука Драшковића, а у седишту СПО потпредседника странке Јована Марјановића.
 
СПО наставља, тада започету битку, за Србију у евроатлантским интеграцијама, како би се наша земља што пре нашла у друштву огромне већине бивших југословенских и бивших источноевропских комунистичких држава које су чланице Европске уније и део заједничког система колективне безбедности.