Српска напредна странка предала је данас ГИК-у листу за изборе у Београду 16. марта, а прва на листи је потпредседница странке Зорана Михајловић.  

Потпредседник СНС Небојша Стефановић изјаво је новинарима попредаји да се на листи налазе поред напредњака и представници СДПС, Српског покрета обнове, Нове Србије и Покрета социјалиста, али и два члана привременог органа Синиша Мали и Горан Весић.

Кандидати СПО за одборнике у Скупштини града Београда су Авро Осмајлић и Александар Цветковић.

Стефановић није рекао ко ће бити кандидат за градоначелника истичући да напредњаци и њхови партнери пред грађане излазе са тимом истичући да само победа листе коју предводи СНС може да доведе до бољег живота Београђана.

Према његовим речима, то могу само победа СНС, реализација развојних пројеката попут Београда на води и борба против корпуције и криминала. 

Стефановић је рекао да коалиција коју предводи СНС жели да прикаже тим, а да нису имали намеру да истичу једног кандидата, јер Београду није потребна владавина једног човека.

„О томе како ћемо одлучити да се представи ко је лидер тог тима, о томе ћемо говорити у кампањи“, рекао је Стефановић. 

Осврћући се на најаву лидера ДС Драгана Ђиласа да ће тужити Зорану Михајловић због оптужби које је изнела на његов рачун, Стефановић је рекао да то неће зауставити СНС да настави да тражи од државних органа да се утврди истина о томе где је било корупције, јер, како је рекао, сви знају да је у Београду тога било.

„Све што је данас рекла Михајловић је тачно и чињеница је да се Ðилас за време док су грађани сиромашили, постајао богатији“, рекао је Стефановић и навео да подаци АПР о приходима фирми Драгана Ђиласа то потврђују. 

Он је рекао да СНС нема ништа против да Драган Ђилас пред државним органима покрене тужбе и да ће у том случају изаћи са подацима.

„Али његове тужбе неће помоћи Београђанима“, рекао је Стефановић. 

Листа коју предводи СНС зове се „Александар Вучић - будућност у коју верујемо“.