Није српска јавност заборавила да је правни тим који се бавио постављањем питања пред Међународним судом правде 2010. године предводио Вук Јеремић, односно да је управо он као тадашњи министар иностраних послова био иницијатор очигледно намерно формулисаног питања овом суду.

Управо погрешном формулацијом питања, Међународном суду правде омогућено је да одлучи да једнострано проглашење независности Косова и Метохије од стране Косовске Скупштине није супротно међународном праву.

Тиме је Вук Јеремић, који се у то време представљао као велики националиста нанео огромну и непоправљиву штету интересима Србије.

Данас, као самопрокламовани лидер опозиције, маркетиншким путем и оптужбама на рачун оних који раде све да у најбољем интересу Србије и српског народа реше косовски проблем, жели да о себи изгради лажну слику и поново се представи као српски националиста, али га дела из прошлости у томе демантују. Нема сумње да би и у будућности, ако би му за то била пружена прилика, вукао потезе на штету националних интереса Србије.