Српски покрет обнове противи се срамном предлогу председника Социјалистичке партије и министра спољних послова Србије да у Београду буде подигнут споменик Слободану Милошевићу.

Бивши председник Србије и СР Југославије кривац је за распад СФРЈ, крваве ратове деведесетих година прошлог века, уништење српске привреде, свеопште друштвено и културно назадовање, санкције, потпуну међународну изолацију наше земље, губитак Косова, као и за прогон и убијање политичких противника, пре свега функционера, чланова и присталица Српског покрета обнове.

Слободан Милошевић правоснажним судским пресудама осуђен је за отмицу и убиство бившег председника Србије Ивана Стамболића, убиство четворице функционера СПО на Ибарској магистрали и двоструки покушај убиства председника СПО Вука Драшковића 1999. и 2000. године.

Предлог са места министра спољних послова Србије за подизање споменика серијском убици због чијих су злочина и политике Србију били одбацили и Европа и цео демократски свет антидржавно је деловање и минирање званичне проевропске политике Владе Србије. То би био споменик рату, државном тероризму, мржњи, злочинима широм убијене државе - и отворено ругање свим жртвама и њиховим породицама.

 

ПРЕДСЕДНИШТВО СПО