Недавно се навршило 15 година од дана када су озлоглашене хорде злочиначког режима посејале смрт на Ибарској магистрали, над својим водећим политичким противницима, људима чија је једина кривица била то што се боре против пропале комунистичке идеологије.

Том приликом живот су изгубила четворица младих људи, функционера СПО, међу којима и Звонко Осмајлић истакнути спортиста и репрезентативац Југославије у џудоу.

У знак сећања на њега од 2001. године организује се интернационални турнир у џудоу, који се високо котира како у такмичарском, тако и у организационом смислу. Џудо клуб „Борац“ из Чачка, који је ове године прославио 40 година постојања, један је од ретких у западној Србији који је био учесник свих до сада одржаних турнира. Градски одбор СПО-а Чачак препознавши таленат, преданост и професионалност поменутог клуба донео је одлуку да почевши од ове године донира џудо клуб „Борац“ из Чачка за учешће на поменутом турниру, све у циљу омасовљења џудо спорта у Чачку и чувања лика и дела врхунског спортисте и истакнутог борца за демократију Звонка Осмајлића.