Српски покрет обнове, поводом 25 година од постанка (основан је 14. марта 1990), расписује Конкурс најуспелијих, најемотивнијих, најнеобичнијих, најзанимљивијих и најефектнијих фотографија на тему „Четврт века Српског покрета обнове“.

На Конкурс се шаљу фотографије на папиру или у дигиталном формату које су снимљене на оснивачким скуповима, трибинама, митинзима, протестима, демонстрацијама, саборима, концертима, промоцијама, скупштинским активностима, изложбама, спортским такмичењима и другим догађајима и манифестацијама у организацији Српског покрета обнове, од оснивања Странке 1990. до 2014. године.

- Конкурс је отворен до 31. јануара 2015. године за све професионалне и аматерске фотографе из Србије и иностранства;

- Фотографије, црно-беле или у боји, шаљу се електронском поштом на адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., у TIFF или JPEG формату, или поштом на адресу:

Српски покрет обнове (за Конкурс фотографија), Улица Кнеза Михаила 48, 11000 Београд, Србија

- Потребно је да аутори радова наведу; име и презиме, број телефона и адресу становања или електронске поште;

- Додатне информације могу се добити на адреси: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 
Резултати Конкурса биће објављени до 28. фебруара 2015. године

Конкурс фотографија биће свечано представљен јавности церемонијом доделе награда и изложбом одабраних фотографија, током марта 2015. године у Београду.

Шесточлани жири додељује следеће награде:

–       „Гран при“, који се састоји од дипломе, комплета вредних књига објављених у издању Издавачке куће „Српска реч“ и новчаног износа од тридесет хиљада динара;

–       Друге награда која се састоји од дипломе и новчаног износа од двадесет хиљада динара;

–       Треће награде која се састоји од дипломе и новчаног износа од десет хиљада динара.

– Пет равноправних диплома;

Награђене учеснике Конкурса одредиће жири у саставу: фоторепортер Сава Старчевић, председник жирија; дипломирани сниматељ Зоран Спалајковић, потпредседник СПО Александар Чотрић, председник ИО СПО Немања Старовић, директор СПО Александар Цветковић и председник Промотивног извршног одбора СПО Драган Влатковић, чланови жирија.

Пристигли радови се не враћају, већ ће их организатори задржати и према потреби излагати, или објављивати у публикацијама, монографијама и каталозима.

Изабране приспеле фотографије биће објављене на компакт диску.

Организатор задржава право да користи послате фотографије за штампање, излагање и у рекламне сврхе, без новчане накнаде.

Слањем фотографија на Конкурс сматра се да су аутори прихватили наведене услове конкурса.