Прошло је 15 година од злочина на Ибарској магистрали, када је држава Србија планирала, организовала и починила убиство четворице својих грађана, и покушала да убије лидера опозиције режиму.

Злочин су извршили Легија и његове Црвене беретке, уз подршку државних институција: служби безбедности, полиције, војске, тужилаштва, правосуђа и медија.

Непосредни извршиоци кажњени су, а на слободи је огромна већина оних који су учествовали у припремању и прикривању злочина. Црвене беретке данас се зову Жандармерија и крвнички туку грађане Србије, као и пре 15 година, што смо јасно видели и на одржаној Паради поноса.

Влада, ако жели истинске реформе, мора да из државних институција избаци све оне који су, на било који начин, учествовали у државном терору, у ратним злочинима, у прављењу и скривању масовних гробница по Србији, убијању српске деце по Косову...

Компромис са злочином увек се враћа као бумеранг, што је сурово потврдило и убиство премијера Зорана Ђинђића. Зато очекујемо да започете реформе буду корените, у свим државним институцијама, посебно у службама безбедности и апарату силе. То би било чишћење Србије од зла и несреће.


СРПСКИ ПОКРЕТ ОБНОВЕ