Стварна или фантомска организација „Четници Север“ наставља са провокацијма према Српском покрету обнове - јучерашњим уништавањем страначког лога на зиду просторија Градског одбора СПО у Сремској Митровици. Поред спрејом обојеног симбола СПО исписан је графит „ЧС“- односно скраћено - „Четници Север“.

Припадници ове организација су 11. маја на Равној гори срушили метални јарбол, запалили заставу Српског покрета обнове и физички напали чланове Странке. Полиција је привела тројицу нападача, али није саопштила њихове идентитет.

Протекле седмице у писму које је постављено на Фејсбук налогу „Четници Ваљево“ наводи се, поред осталог, да је вандалски чин на Равној гори „само почетак“, да „у скоријој будућности планирају нове акције“, да им је „циљ обрачун са свим непријатељима“, да је „дошло време да се Равна гора обрачуна сама са собом“, да ће да „чисте двориште од кукоља“ и да је „СПО легло издајника које води Вук Драшковић“, да СПО-у „више неће дозволити приступ споменику Драже Михаиловића“, те да ће „бити мач правде који ће висити над главама других“.

Због свега наведеног, СПО захтева од МУП-а, тужилаштва и судова откривање налогодаваца и извршилаца ових напада и претњи и њихово процесуирање.