На Сајму медија на штанду Адриа Медиа Групе одржане су дискусије на тему политике, а председник Српског покрета обнове Вук Драшковић ексклузивно за Курир открио је све о свом новом роману „Александар од Југославије“.

Уредник политичке рубрике дневног листа Курир Ратко Фемић угостио је Вука Драшковића, овога пута не само као политичара, већ и као књижевника.

„Присутне су наслаге идеолошке мржње која се товила деценијама, незнање огромне већине људи и намерно извртање чињеница од стране оних у српском народу који су и пре 100 година клеветали Александра... Страшно је чути оптужницу да је он крив за Јасеновац, Јадовно и усташки геноцид, Олују, Бљесак, јер наводно ничег тога не би било да није било Југославије. То је изврнута памет. Кад се Југославија распала, видели смо величину Александрове жртве 1918. године. Југославије нема, али има ужасне мржње, беде, губитка наде, не подносимо се... Ако је ово срећа, којој је требало још тада тежити, онда је он велики грешник. Међутим, потврђује се да је Југославија била највећи подухват, тада су први пут у историји сви Срби живели у истој држави“, објаснио је Драшковић.

Лидер СПО је у наставку додао и да „они који само једним оком гледају на 1918. годину у Црној Гори могу оптужити краља Александра“, коментаришући тако недавну забрану обележавања стогодишњице уједињења Србије и ЦГ у Пљевљима.

„Он се југословенству учио на Цетињу где је одрастао, од свога ђеда, црногорског краља Николе. Ми се сада, две деценије од смрти Југославије, налазимо у највећем мраку, мраку међусобне мржње. Као да чворови ове мржње, која се потхрањује, вапе за новим Александром. Не може се створити нова Југославија, али неко мора бити нови Александар, појавиће се да повеже државе бивше Југославије и стави тачку на ту мржњу. Полако кад тако повезани будемо ишли у будућност, неће се обновити Југославија, али некаква подунија Европе која окупља државе бивше Југославије ће се створити. Ми смо судбински упућени једни на друге“, закључио је гост Адриа Медиа Групе.