Данас се навршава 19 година од убиства четворице функционера Српског покрета обнове и покушаја убиства председника странке Вука Драшковића на Ибарској магистрали.

У инсценираној саобраћајној несрећи на Ибарској магистрали 3. октобра 1999. године погинула су четири функционера СПО: Веселин Бошковић, Звонко Осмајлић, Вучко Ракочевић и Драган Вушуровић.

Парастоси погинулима одржани су на Топчидерском гробљу и храму Светог Луке на Кошутњаку, а присуствовали су им Вук и Даница Драшковић, чланови породица, родбина и пријатељи убијених, као и чланови и присталице СПО.

Врховни суд Србије осудио је 2009. године због тешког убиства на по 40 година затвора бившег начелника Државне безбедности Радомира Марковића, бившег пуковника ДБ-а и команданта расформиране Јединице за специјалне операције (ЈСО) Милорада Улемека Легију и припаднике ЈСО Ненада Илића и Бранка Берчека.

Припадник расформираног ЈСО-а Ненад Бујошевић осуђен је на 35 година, а Душко Маричић и Леонид Миливојевић на по 30 година затвора. Бивши директор Савезне управе царина Михаљ Кертес осуђен је на годину и по дана затвора за помагање учиниоцу после извршеног кривичног дела.

Бивши начелник Управе саобраћајне полиције Драгиша Динић и бивши шеф београдске саобраћајне полиције Видан Мијаиловић осуђени су за исто дело на десет, односно шест месеци затвора.