Председник Српског покрета обнове Вук Драшковић приликом тродневне посете Вашингтону имао је бројне сусрете у Конгресу, Сенату и Стејт департменту.

Тема свих разговора било је помирење у региону, пре свега између Срба и Албанаца и Срба и Бошњака. Сви амерички саговорници истакли су наглашену заинтересованост САД за стратешко партнерство са Србијом и обнову традиционалних савезничких односа између две земље. У том смислу, америчка страна поздравља одлуку Србије и председника Александра Вучића о подизању споменика америчком председнику Вудроу Вилсону у Београду, као и називање по њему једног булевара у српској престоници.

Драшковић је у Вашингтону истакао да је прослава стогодишњице победе Савезника у Великом рату изузетна прилика да се народи Србије и Америке подсете на то историјско ратно савезништво и пријатељство које мора бити обновљено. Конгресмени и сенатори изразили су жељу да у свим манифестацијама обележавања победе у Великом рату Србија буде представљена као држава која је поднела највеће жртве и одлучујуће допринела победи Савезника због чега је председник Вудро Вилсон на Белој кући, поред америчке заставе, истакао и заставу Краљевине Србије.

У свим разговорима Драшковић је нагласио да је српски народ и данас исти какав је био у Великом рату, а не онакав каквим га је свету представио режим Слободана Милошевића.