Неспособност и лењост градске власти главна су препрека да се Крагујевац нађе на путу потпуног опоравка и развоја, изјавио је председник Градског одбора Српског покрета обнове, Милан Урошевић.

Наглашава да челни људи града нису искористили шансу да привуку већи број страних и домаћих инвестиција, како опстанак града не би зависио од тога да ли ће “Фиат” потписати нови уговор или не.

У Српском покрету обнове кажу да је вест да ће италијански “Фиат” остати у Крагујевцу и након истека важећег уговора, добра не само за запослене у компанији “ФЦА Србија”, већ и за све Крагујевчане. Очекују да ће услови које ће дефинисати нови уговор бити повољнији како за раднике, тако и за буџет града Крагујевца.  

“Градска власт није искористила период иза нас да Крагујевац учини мање зависним од једне компаније. “Фиат” јесте важан, не само за Крагујевац, већ и за читаву економију земље, с обзиром на чињеницу да се ради о, уз Железару, највећем извознику. Локална власт је морала да инвестирање “Фиата” и државе у Крагујевац искористи као залеђину за привлачење већег броја мањих страних и домаћих инвестиција, како би се смањила зависност од једне компаније. То није урађено. Срећна околност је да је пред нама нова шанса, уверени смо последња, да град поставимо на здраве ноге како крај новог уговора са “Фиатом” не би дочекали неспремни. Крагујевац има потенцијале у сваком смислу те речи и нема оправдања за градску власт што и после пуне четири године нису створили услове да у град почну да долазе инвеститиори, већ нас управо због недостатка слуха челних људи града заобилазе у широком луку”, изјавио је председник Градског одбора Српског покрета обнове, Милан Урошевић.

У Српском покрету обнове сматрају и да ће Крагујевац изгубити још две године, пре него што на редовним локалним изборима добију прилику да смене, како кажу, неспособну градску власт и ствари покрену у правом смеру.