Више стотина грађана присуствовало је 9. марта у подне полагању венца и паљењу свеће крај споменика Кнезу Михаилу, на Тргу Републике у Београду, поводом 27. годишњице Деветомартовских демонстрација.

Полагању венца присуствовали су и високи функционери Српског покрета обнове: Драган Којадиновић, Александар Чотрић, Данило Ђукић, Милош Жикић, Дарко Симоновић, Александар Цветковић, учесници демонстрација, као и бројни представници општинских одбора СПО из Смедерева, Пећинаца, Смедеревске Паланке, Новог Сада, Зрењанина, Параћина и других градова широм Србије.

 

Присутнима се обратио заменик председника СПО Александар Чотрић који је истакао значај Деветог марта 1991. године, кад су грађани Србије, предвођени Вуком Драшковићем и Српским покретом обнове, организовали протест против медијског монопола комунистичког и антисрпског режима Слободана Милошевића, а због жеље да Србија буде демократска, слободна и европска држава.

"Кад Србија постане чланица Европске уније морамо памтити и истицати да је Девети март био најзначајнији датум у дугој борби за Србију у Европи и Европу у Србији", поручио је Чотрић.

Делегација СПО положила је венце и запалила свеће код "Београђанке" и "Лондона" - места на којима су погинули полицајац Недељко Косовић и ученик Бранивоје Милиновић.