Функционери Српског покрета обнове Александар Чотрић, Радослав Зарић и Владимир Ћалић посетили су прошле седмице представнике српске дијаспоре у Аустрији и Мађарској, с којима су разговарали о унапређењу сарадње матичне земље са организацијама наших људи у расејању. У "Алпској републици" живи око три стотине хиљада Срба, а у "земљи чардаша" њихов број је већи од десет хиљада.

Представници СПО састали су се са представницима Српскогкултурног форума из Беча и Српске самоуправе из Будимпеште, како би се упознали са потребама и очекивањима нашег народа изван Србије и како би договорили будућу сарадњу на плану привреде, културе, просвете, информисања и спорта.

Чотрић, Зарић и Ћалић говорили су на веома посећеним скуповима у Бечу и Будимпешти на којима најавили усвајање Декларације Скупштине Србије о Србима у региону и дијаспори, уз жељу да од наших људи чују шта би требало да буде уграђено у овај документ највишег законодавног тела у нашој земљи.

Функционери СПО састали су се у главном граду Аустрије с Мирјаном Грин, секретаром Амбасаде Србије, а у Будимпешти с Радом Дропцем, амбасадором наше земље у Мађарској.