Градимир Микић, председник косовске општине Ранилуг и Саша Алексић, председник Скупштине општине Ранилуг погинули су данас у саобраћајној несрећи код Дољевца, на аутопуту Лесковац - Ниш.  У удесу су теже повређена два лица, међу њима и Градимирова супруга Весна, која је раније била посланица у косовској скупштини.

Несрећа се догодила када је на аутомобилу којим су путовали пукла гума. Страдали функционери предводили су општинску делегацију која се упутила у Сремску Митровицу.

Градимир Микић рођен је 1967. године у селу Велико Ропотово. Високо образовање и звање инжењера стекао је на Машинском факултету у Урошевцу.

Микић је био члан Извршног одбора Српског покрета обнове и Покрајинског одбора странке за Косово. Због чланства у Српском покрету обнове деведесетих година био је кажњаван и прогањан од режима Слободана Милошевића. Без обзира на високо образовање, био је принуђен да осам година ради као радник - варилац.

Од 2000. до 2007. године радио је као пројектни менаџер у општини Косовска Каменица. На локалним изборима 2009. године Градимир Микић у првом кругу изабран је за првог председника Ранилуга, новоформиране општине са српском већином у косовском Поморављу.

Микић је био кандидат Српске листе за градоначелника Ранилуга на предстојећим локалним изборима на Косову. Микић и његова породица никада нису напуштали Косово и све време живели су у месту Велико Ропотово.

Градимир Микић је иза себе оставио три кћерке - Мирославу, Бојану и Марију.

Председник СПО Вук Драшковић упутио је телеграм саучешћа породици Микић.