Председник Градског одбора Српског покрета обнове у Крагујевцу Милан Урошевић изјавио да градоначелник тог града Радомир Николић треба да се повуче с функције.

Урошевић је изјавио да се на изборима за чланове савета грађана месних заједница у Крагујевцу градоначелник Радомир Николић кандидовао сам против себе и изгубио због слабе излазности бирача.

Урошевић је за портал инфокг.рс изјавио да то јасно указује да Николић треба да се повуче, јер је очигледно то жеља већине Крагујевчана.

"Радомир Николић је изгубио легитимитет и не само да је изгубио подршку грађана Крагујевца, већ и чланова Српска напредне странке (СНС). СНС има више чланова странке него што је Радомир Николић успео да изведе бирача на изборе на којима се кандидовао сам против себе. Колико му је стало до избора за чланове савета грађана месних заједница показује и неоспорно присуство функционера градске власти на биралиштима" изјавио је Урошевић.

Он је изразио очекивање да је градоначелнику оваквим "дебаклом" на изборима сада јасно да га грађани на челу Крагујевца више не желе.

Према Урошевићевом мишљењу после "пропасти" на изборима Радомир Николић би требало да поднесе оставку на место градоначелника Крагујевца.

Портал инфокг.рс преноси да је на недељним изборима за савете месних заједница владајућа коалиција на челу са СНС победила на 65 од укупно 78 бирачких места. Гласало је око 10.200 грађана или око 6,61 одсто од укупно уписаних у бирачки списак што је слаба излазност у поређењу са 2013, када је гласало око 20 одсто бирача.

Опозиција тврди да је владајућа коалиција победила на бирачким местима где није имала противкандидата, као и да слаба излазност показује да су избори обесмишљени због чега градска власт нема легитимитет и подршку грађана.