Председник Градског одбора СПО-а и одборник владајуће коалиције у Скупштини града Чачка Милан Максимовић, оценио је да је данашње понашање опозиције у Скупштини града последица предизборне кампање која је почела.

Он је оптужио одборника Милоша Марића да је највећа перјаница Нове Србије данас, а да је својевремено 2004. године искључен из СПО-а јер се категорично противио коалицији две странке.

– Док год је њихов лидер Илић био у седлу њима је та власт одговарала. Прво је Вук био најбољи на свету, после тога Ђинђић, па Војислав Коштуница, па Николић и Вучић. Одједном наш лидер није министар, е сад су лопови. Сведок сам времена и тачно знам како се ко понашао. Гледао сам својим очима и слушао својим ушима. Милош Марић је мој пријатељ и добар човек, али је он 2004. године искључен из СПО зато што је био изричит, заједно са мном, против коалиције са Новом Србијом. И тај човек, опет кажем мој пријатељ, сад је перјаница Нове Србије у новом сазиву Скупштине. То је недопустиво – рекао је Максимовић.

Максимовић је рекао и да се „мало љути и на председника Скупштине града и толерисање понашања појединих одборника“.

– Окренути леђима, ставити руке у џеп, добацивати. Да ли је то поштовање достајанства Скупштине града, какву поруку шаљемо? – питао је Максимовић.

Први човек СПО-а у Чачку поручио је да ће ова странка подржати кандидатуру Александра Вучића на предстојећим изборима.

– Никада нисам био члан СНС-а нити ћу бити члан СНС-а јер сам 27 година члан СПО-а и јер поштујем ту иделологију за разлику од великог броја оних који су променили многе странке. Хоћу здушно да подржим Александра Вучића зато што у овом тренутку не видимо боље решење – рекао је Максимовић.