Александар Чотрић (СПО), народни посланик и председник Посланичке групе пријатељства са Јерменијом у Скупштини Србије разговарао је 31. марта у Београду с Предрагом Томићем, почасним конзулом Републике Јерменије у Србији.

У отвореном и срдачном разговору размотрени су односи две пријатељске земље које повезују слична прошлост и културна и духовна блискост.

Конзул Томић уручио је Чотрићу позив Галуста Сахакјана, председника Народне скупштине Републике Јерменије и Едварда Налбандијана, министра спољних послова, да крајем априла учествује на Другом глобалном форуму против злочина геноцида, који ће бити одржан у Јеревану. Форум ће отворити Серж Саргасјан, председник Јерменије.

Посланик Чотрић и конзул Томић разговарали су и о обнови и постављању на нову локацију спомен-обележја у Новом Саду, на месту на којем се до 1962. године налазила јерменска црква. Цркву су срушиле тадашње комунистичке власти, под изговором проширења булевара. Садашње градске власти Новог Сада прихватиле су урбанистички план по којем ће се споменик, после рестаурације, налазити поред булевара, испред улаза у нови стамбено-пословни комплекс.

Разговор између Чотрића и Томића се односио и на могућност ублажавања или укидања визног режима између две земље и на сарадњу парламентарних делегација две земље у Парламентарној скупштини Савета Европе.