Жика Гојковић, потпредседник СПО, каже за Данас, да одлуку о будућој сарадњи доноси највећа странка у коалицији - СНС са којим је СПО до сада имао одличну сарадњу.

"Наша политика се није променила, јер ми и даље подржавамо европску политику Владе, као што смо до сада и гласали за све европске законе. Избори су близу и верујемо да ћемо ускоро знати да ли на изборе идемо у истом саставу. Верујемо да ће сарадња бити настављена уз учешће партнера који су и досад чинили владајућу коалицију" - каже Гојковић.

На питање како коментарише све чешће спекулације да за СПО неће бити места на напредњачкој листи, он одговара да је то пракса медија пред сваке изборе, који би једноставно желели да СПО нестане.
Упитан да ли верује да ће се на напредњачкој листи , упркос бројних критика на рачун владиних закона и министара Николе Селаковића и Снежане Богосављевић Бошковић наћи и потпредседница њиховог посланичког клуба Олгица Батић из Демохришћанске странке Србије, Гојковић одговара да на то питање нема одговор, иако признаје да је Батићева последњих месеци заиста имала критички однос према неким законима.
"Олгица Батић је сарадњу са СНС договарала директно са Српским покретом обнове и то што се нашла у нашем посланичком клубу, била је жеља напредњака", напомиње Гојковић.

СПО заједно са ДХСС у актуелном парламенту Србије има шест посланичких мандата.