Полагањем завршног испита 21. децембра полазници прве генерације Политичке академије СПО окончали су своје школовање на овој установи, првој оваквог облика у Србији.

Сви полазници, њих 25, из Београда, Новог Сада, Крагујевца, Краљева, Ваљева, Шапца, Зрењанина, Пирота, Врања, Ариља, Зајечара, Зворника и других градова, редовно су похађали предавања, која су трајала три месеца, и успешно су решили тест знања, те су тако стекли право на дипломе Политичке академије, које ће им бити свечано уручене у Београду крајем јануара идуће године. Најбољим полазницима биће додељена и посебна признања. Свечаности ће присуствовати председник СПО Вук Драшковић, челни људи Странке и Политичке академије, гости и представници медија.

Чланови Управног одбора Пол.Ак. СПО Александар Чотрић и Немања Старовић обавили су разговоре са свим дипломцима у вези с њиховим утисцима о Академији и даљим плановима везаним за професионално и политичко ангажовање.

Током трајања Политичке академије СПО, одржано је седам модула, на којима су своја предавања одржали истакнути и познати политичари, професори универзитета, политички аналитичари, историчари, новинари и експерти, међу којима и Вук Драшковић, Олгица Батић, Драган Којадиновић, Жељко Радошевић, Милан Ђукић, Александар Цветковић, Дејан Вук Станковић, Зоран Драгишић, Ђорђе Вуковић, Срђан Цветковић и други. Полазници су реализовали и три студијска боравка у Народној скупштини Републике Србије, Краљевском комплексу на Дедињу и Темишвару, где су боравили у Демократско-либералној партији и Савезу Срба. Похађање је за полазнике било потпуно бесплатно, а на коришћење су добили стручну литературу и публикације.

Нема сумње да је школовање и усавршавање полазника, који су стекли вредна знања и овладали значајним вештинама, било веома успешно и да је Политичка академија СПО, упркос скепси и отпорима у добром делу домаће јавности, оправдала своје постојање и потврдила неопходност наставка рада кроз следеће циклусе, с новим полазницима и новим и старим предавачима.

Чланови Управног одбора Политичке академије изразили су своју захвалност директору Академије професору Томиславу Јеремићу, на ангажовању, док га није омела болест и пожелели му брзо оздрављење и Петеру Павелу Класинцу, директору Политичке академије Словенске људске странке, на корисним саветима и сугестијама које је пренео организаторима Пол.Ак.СПО.