Српски покрет обнове изабрао је данас 11 најбољих активиста те партије у неколико категорија и доделио награде победницима међународног конкурса фотографија „Ђорђо Вукоје“ на тему „Србија данас“.

Лидер СПО Вук Драшковић је поводом доделе награда најактивистима, изразио задовољство што је након 23 године од оснивања странке коначно мото „Србија у Европи“ и „Србија на западу“, заиста и постао државна политика Србије.

Потпредседник СПО Александар Чотрић рекао је да је фото-конкурс организован по први пут ове године, али да ће од следеће већ постати традиционалан.

Од 109 пристиглих фотографија награђено је седам.

Награду најактивиста у категорији Омладине СПО добила је Невена Радосављевић из Лепосавића, а из Покрета жена те партије Ана Васић Ђурковић из Шапца.

Титулу најактивисте добио је председник Месног одбора СПО Бачина Момчило Стојановић, као и председник Градског одбора Смедерево Бојан Костић.

За аутора најбољег коментара на интернет порталима изабран је Дарко Симоновић из Крушевца, а за промотера на друштвеним мрежама Живојин Митровић из Београда.

У категорији најбољег одборника победио је шеф одборничког клуба СПО у Скупштини општине Трстеник др Радован Поповић, заменик председника општине из редова СПО у општини Ариље Бранко Вукајловић понео је титулу најактивисте Странке у категорији општински/градски већник, а исту награду је, као најбољи градски менаџер, добио и Бобан Толић из Пирота.

За најактивисту из дијаспоре изабран је Драган Станковић из Беча (Аустрија), а титулу за најхуманији чин освојио је Јовица Михаиловић из Офтрингена (Швајцарска).