Председник Српског покрета обнове Вук Драшковић састао се 18. марта у Београду са Францијем Боговичем из Словеније, функционером Словенске људске странке и послаником у Европском парламенту.

У дугом и срдачном разговору размењена су мишљења о ситуацији и Србији и Словенији, односима двеју земаља, као и актуелним збивањима у Европи, посебно на истоку Украјине и односима Грчке и Европске уније.

Франци Богович, који је члан одбора Европског парламента за стабилизацију и придруживање у односима са Србијом, изразио је подршку нашој земљи у настојањима да испуни стандарде Европске уније, отвори поглавља о придруживању и постане чланица овог савеза. Богович је понудио своју помоћ Србији у конкурисању и коришћењу фондова Европске уније, посебно у области пољопривреде, с обзиром на то да је члан Комисије Европског парламента за ову област и да поседује искуство, јер је био министар пољопривреде у Влади Словеније.

Вук Драшковић је говорио о ставовима СПО у вези с европским интеграцијама и указао да се странка снажно бори против свих успоравања и препрека на том путу, залажући се за пуну примену Бриселског споразума постигнутог између ЕУ и Србије.

Вук Драшковић и Франци Богович су разговарали и о даљој сарадњи Српског покрета обнове и Словенске људске странке. Драшковић је гостима из Словеније поклонио примерке својег новог романа "Исусови мемоари".

Разговору су присуствовали и потпредседник СПО и народни посланик Александар Чотрић и асистент европског посланика Лејла Когеј.