Срби могу да буду оно што су били пре једног века, рекао је познати книжевник

Књижевник и политичар Вук Драшковић представио је синоћ пред препуном салом у Коларчевој задужбини свој роман „Исусови мемоари“, који критичари виде као наставак његове култне књиге „Нож“.
Главни јунак приче је хроми фото-репортер Вељко Вујовић, звани Ћопави Исус, који камером и пером сведочи о смрти Југославије, о старим и новим мржњама, новим злочинима и злочинцима.

- Изгледа да су читаоци добро прихватили ову причу, али драже би ми било да Вељко, време и зло о којем сведочи не постоје. Ти догађаји се затрпавају заборавом и фалсификују се. Чак и они који памте зле године убиства велике државе Југославије, затрпавају их већ 25 година неистинама. Ми морамо и можемо да пишемо и говоримо истину, онако како је заиста било. Срби могу да буду оно што су били пре једног века - истакао је Драшковић.

Поред аутора, о роману, чији је почетни тираж 30.000 примерака, говорили су критичар Љиљана Шоп, уредник Дејан Михаиловић, као и директор „Лагуне“ Дејан Папић.

- Драшковић изузетно дочарава атмосферу у којој буја страх, умножавају се фрустрације, израњају сећања на прошлост и трауматична искуства. Време је да се изађе из амнезије и оконча са заборавом - рекла је Љиљана Шоп.