Народни посланик и потпредседник СПО Александар Чотрић и члан Секретаријата СПО Владимир Ћалић посетили су Беч од 23. до 26. октобра, где су разговарали са представницима Амбасаде Републике Србије, Српске православне цркве, Српског културног форума, Српског културно-просвјетног друштва "Просвјета", Допунске школе на српском језику, као и са члановима Српског покрета обнове за Аустрију.

Чотрић и Ћалић су се упознали са статусом Срба у главном граду Аустрији, којих је више од сто хиљада, као и са њиховим активностима и настојањима да учврсте везе са матичном земљом и успешно се интегришу у нову средину.

Закључено је да је потребно јединствено деловање српских организација у Бечу, како би успешније остварили своја права у погледу очувања идентитета, школовања и информисања на матерњем језику, представљања у органима власти, као и финансирања активности културно-просветних удружења.

Чотрић и Ћалић  упознали су чланове СПО у Аустрији са актуелним дешавањима у Србији и СПО, као и са планираним активностима странке.