Александар Чотрић, народни посланик и председник Посланичке групе пријатељства са Јерменијом састао се 2. октобра у Народној скупштини са министром спољних послова Јерменије Едвардом Налбандијаном.

Истичући традиционално пријатељске односе два народа, Чотрић се заложио за укидање визног режима између две земље и отварања амбасада у Београду и Јеревану. Председник ПГС са Јерменијом истакао је бројне политичке, духовне, културне и привредне везе између две земље и два народа и захвалио је на помоћи коју је Јерменија упутила за санирање последица недавних поплава у Србији. Чотрић је  указао на потребу унапређења привредне сарадње Србије и Јерменије, као и сарадње у областима подстицања и заштите инвестиција, науке, технологије, саобраћаја и туризма.

Министар спољних послова Јерменије Едвард Налбандијан је изразио наду да ће Србија подржати Јерменију у међународним организацијама, посебно везано за питање Нагорно-Карабаха. С тим у вези, Чотрић је истакао да се Народна скупштина и њени посланици залажу за решавање свих отворених питања у међународним оквирима, међу којима је и питање Нагорно-Карабаха, мирним путем.

Александар Чотрић је захвалио Јерменији и на подршци коју пружа Србији за очување њеног територијалног интегритета.

У разговору, у којем је учествовао и потпредседник НС РС Владимир Маринковић, заједнички је оцењено да постоји простор за даље унапређење парламентарне сарадње Србије и Јерменије чему ће допринети и посланичке групе пријатељства.