Снимак на коме се види крвничко пребијање Андреја Вучића мене је подсетио на године за које смо се наивно надали да су далеко иза нас. Буквално као да смо гледали снимак како су то радиле црвене беретке, наводи лидер СПО

(БЕОГРАД) - Лидер СПО Вук Драшковић, поводом пребијања брата премијера Александра Вучића и његовог обезбеђења, наводи да га је то подсетило на године за које смо мислили да су иза нас.

- Снимак на коме се види крвничко пребијање Андреја Вучића и још тројице људи, који отпор нису пружали, мене је подсетио на године за које смо се наивно надали да су далеко иза нас. Буквално као да смо гледали снимак како су то радиле „црвене беретке“ пре 15 година. Те батине, то насиље и дивљаштво порука су упућена, пре свега, премијеру Александру Вучићу. Он ту поруку мора озбиљно прихватити и разумети, наводи лидер СПО.

Лидер СПО Вук Драшковић истиче да је довољно само проверити састав Жандармерије, нарочито нишког одреда.

- Тамо су, након формалног распуштања ЈСО 2003, размештени они који су били најоданији Легији. Није нимало случајно што је један од бивших команданта добио надимак Мали Легија. Они отворено, годинама крвнички премлаћују грађане Србије, кад хоће и како хоће, а чак су учествовали и у ликвидацијама. Притом стално певају неку своју химну, која почиње заклетвом да само Бог и Жандармерија чувају Србију - упозорава лидер СПО, додајући да су данашња времена постала опасна.

- Црвене беретке су данас у Жандармерији и оне њоме диригују и готово да нема државне институције у којој нису њени некадашњи припадници или припадници службе безбедности Слободана Милошевића. Они морају да буду почишћени и уклоњени да не бисмо заиста доживели репризу зла - закључио је Драшковић.